Kira Sifir

Tuesday, 3 April 2012

Terserlahnya Kelemahan Ipad Baru

http://www.pocketpccentral.net/iphone/news/wp-content/uploads/2012/03/hot_ipad.jpg Ok hari ni saya akan kongsikan aplikasi unik yang ada hanya pada ipad iaitu hotipad. Slangnya berbunyi
hot-ipad bukan hotipad haha.

Apa yang uniknya, ia boleh memanaskan ipad bukan kite bako yer tapi menaikkan suhu dan menurunkan.

Nak download boleh cuma linknya ada masalah, masuk app store pun sama juga sebab linknya tak pernah wujud. Hidup-hidup kena tipukan haha. Jangan mare nanti cepat tua haha.

Takdelah cuma nak cerita berita yang berlegar dalam dunia ipad ni sendiri. Isu yang meninggkat naik yang ada pada ipad baru.

Ipad 3 atau kononnya Tthe New ipad' dikatakkan lebih cepat panas berbanding biasa lebih mesra dikatakan luar biasa haha.

http://www.cases.com/blog/wp-content/uploads/2012/03/is-your-new-ipad-hot.jpg
 

Dihebohkan suhunya mencapai 100 darjah selsius. Aik nanti dulu belum tambah tolak lagi hehe. Selepas dicongak-congak ianya 46.6 darjah selsius.

Adakah ipad tak perasan masalah ni atau pengguna yang gapil tangan main 7 hari 7 malam tak henti henti lagi-lagi dah ada angry bird space haha.

Tabik pada pengguna malaysia yang pakai ni pun steady je cool jer. Mana taknya ipad baru  takde kat Malaysia lagi haha. Secara auto tak masuk senarai komentar hihi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

SAN FRANCISCO: Sebuah pertubuhan pemantau pengguna semalam mengingatkan, iPad terbaru Apple agak hangat berlebihan untuk digunakan.

Consumer Reports menyatakan, iPad generasi baru dengan pemproses lebih berkuasa itu boleh mencapai suhu 46.6 darjah Celsius, terutama apabila digunakan untuk permainan video.

Jurucakap Consumer Reports, James McQueen, berkata iPod terbaru itu lebih hangat berbanding versi sebelumnya.

“Orang ramai perlu berhati-hati.

“Kami tidak mendakwa produk itu berbahaya, tetapi pada suhu itu, ia boleh menyebabkan rasa tidak selesa,” katanya.

Menurut Consumer Reports, iPod generasi ketiga itu 12 darjah lebih hangat berbanding iPad 2 ketika berfungsi sebagai alat permainan video atau memuat turun fail besar, berpusat di satu sudut belakangnya. – AFP

sumber: hmetro.com.my

No comments: